+31(0)475332176
info@ggformen.nl

Blog september

Casual chic

De vakanties zijn voorbij en het werkend leven is voor de meesten van ons weer gestart. Ik merk dat ook in mijn kledingzaak en ontvang regelmatig klanten die zakelijke kleding nodig hebben. Voor mensen met een nieuwe baan, ligt het kiezen van geschikte kleding soms wat moeilijker, bijvoorbeeld bij een overstap naar een bedrijf met een formele dresscode. Ook voor degenen die pas afgestudeerd zijn, kan het kiezen van zakelijke kleding een behoorlijke uitdaging zijn. Deze jongemannen zijn vaak vergroeid met hun jeans en sneakers en moeten een drempel over om meer zakelijke kleding te proberen. Ik beleef er altijd veel plezier aan om deze mannen die hun eerste stappen op het pad van hun carrière zetten, te adviseren. Ze hebben vaak sporadisch een colbert of pak gedragen en zijn dan ook danig onder de indruk van hun eigen verschijning als ze met een stijlvolle combinatie de paskamer uitkomen.

De dresscodes kunnen per bedrijf maar ook per functie sterk uiteenlopen. De mannen van de boardroom kleden zich anders dan de rest van het personeel. En in creatieve beroepen heerst een andere cultuur qua kleding dan bijvoorbeeld bij banken of in de juridische wereld. Los van de zakelijke voorschriften, zie ik ook verschillen tussen mijn Nederlandse en Belgische klanten. De Nederlanders stellen doorgaans veel prijs op draagcomfort. De Belgen daarentegen zijn vaak bereid om wat comfort op te geven als de look daarom vraagt.

Het komende seizoen is de stijl ‘casual chic’ met invloeden uit de jaren ’70 populair. Deze stijl is geschikt voor veel gelegenheden. De naam verraadt al wat de bedoeling is: de chique versie van casual kleding. Bijvoorbeeld een donkere jeans met een klassiek overhemd en een colbert. Of een katoenen broek met een overhemd en een wollen trui. Accessoires zoals horloges, riemen en schoenen zijn belangrijk voor casual chic en maken de look af.

Mocht u nu een gelegenheid hebben waarvoor u niet goed weet hoe te kleden, laat u dan adviseren. Het liefst in een winkel zoals bij ons met een breed assortiment, zodat voor vrijwel iedere situatie een geschikte outfit samengesteld kan worden.

Reageren