+31(0)475332176
info@ggformen.nl

Dresscode

In deze feestmaand met uitnodigingen voor uiteenlopende festiviteiten ontvangen wij vaak vragen over dresscodes. Welke kleding is nu geschikt voor welke gelegenheid? Na het lezen van deze column bent u helemaal op de hoogte 😉

Met black tie wordt de smoking bedoeld, een zwart of nachtblauw kostuum voor formele feesten. Het jasje heeft puntige, satijnen revers. De broek heeft een satijnen bies langs de zijkant van het been. Het kostuum wordt gecombineerd met een wit smokingshirt en een zwarte vlinderdas. Een zwarte stropdas mag eventueel ook.

Tenue de ville betekent letterlijk stadskledij en bestaat uit een gekleed pak met een overhemd en een stropdas. De kleur van het overhemd hoort lichter te zijn dan het pak. Officieel is deze dresscode bedoeld voor feestelijkheden overdag, maar wordt tegenwoordig ook gebruikt voor avondfeesten.

Als u smart casual op de uitnodiging leest, dan staat u een nette, informele feestelijkheid te wachten. Qua kleding heeft u nogal wat mogelijkheden, zolang het maar netjes is, zoals een mooi overhemd met een nette broek of donkere jeans en eventueel een colbert. Een stropdas mag, maar hoeft niet. Deze stijl is wat behoudender dan casual chic.

Casual chic is een combinatie tussen smart casual en casual en dus de minst chique dresscode. Geschikt voor etentjes en feestjes met familie, vrienden of collega’s. Denk aan een geklede broek of donkere jeans met overhemd en een nette trui. Accessoires zoals een mooie riem en horloge maken deze stijl af.

Gaat u binnenkort naar een feest? Wij helpen u graag met de dresscode.

Leave a Reply