+31(0)475332176
info@ggformen.nl

Winkelen voor lange mannen

Het gebeurt regelmatig dat een lange man onze winkel binnenkomt en een zucht van opluchting slaakt. Na een frustrerende shopronde, is hij eindelijk een kledingzaak binnengelopen met geschikte kleding voor zijn lengte.

De lengte van een lange man kan veel voordelen hebben. Tijdens het kopen van kleding ervaart hij dat helaas niet. Te korte mouwlengte, lijflengte en broeklengte geeft een wat komisch effect, wat natuurlijk niet de bedoeling is. De term ‘hoog water’ is ons allemaal bekend. Ondanks dat sommige mannen, zoals Jort Kelder, daar hun handelsmerk van maken, is deze stijl niet voor iedereen weggelegd. Ook bovenkleding met een te kort lijf en te korte mouwen ziet er niet charmant uit. Door hoge schoenen te dragen en mouwen op te rollen, kan de te korte lengte van de kleding wat gecamoufleerd worden. Maar de meeste lange mannen hebben uiteraard toch een voorkeur voor goed passende kleding. Ook wat betreft hun sokken, want deze zijn niet overal te vinden in maat 50.

Het doet me plezier als ik deze lange mannen onze ruime collectie kan laten zien. Om een indruk te geven, een normale lengtemaat van een broek is 34 of 36. Wij hebben jeans, broeken en pantalons tot lengtemaat 40 zodat ook mannen van boven de twee meter er representatief uit zien. Dat geldt ook voor de mouwlengte, standaard is mouwlengte 5. Bij ons kunnen lange mannen kiezen uit shirts en overhemden in mouwlengte 7 en 8, en uit colberts, truien, vesten en jassen met extra ruglengte en mouwlengte.

Het geeft mij altijd weer voldoening als een lange man die ietwat gefrustreerd binnenkwam, als een tevreden klant naar buiten loopt.